Za rektorja štirje kandidati

Rektorske volitve bodo na vseh članicah Univerze v Ljubljani potekale aprila, za naziv se potegujejo štirje kandidati.
Fotografija: Univerza v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Univerza v Ljubljani. FOTO: Leon Vidic/Delo

Na Univerzi v Ljubljani so v roku, ki se je iztekel 25. februarja, prejeli pet predlogov za štiri kandidate za rektorja univerze. Vsi kandidati izpolnjujejo formalne pogoje za kandidaturo in z njo tudi soglašajo, so sporočili z univerze. Javne predstavitve kandidatov bodo potekale konec marca v treh terminih prek zooma.

Volitve novega rektorja ljubljanske univerze so potrebne, ker zdajšnjemu rektorju Igorju Papiču septembra poteče štiriletni mandat. Zbiranje kandidatur se je začelo konec januarja, članice pa so morale kandidate predlagati v 30 dneh.

Do četrtka do 12. ure je na volilno komisijo univerze prispelo pet predlogov za štiri kandidate. Poleg Papiča, ki ga znova predlagata fakulteti za elektrotehniko ter za kemijo in kemijsko tehnologijo, se za najvišji položaj na univerzi potegujejo še Igor Lukšič na predlog fakultete za družbene vede, Gregor Majdič na predlog veterinarske fakultete in Anton Ramšak, ki ga predlaga fakulteta za matematiko in fiziko.

image_alt
Izvedba študija po mnenju rektorja ljubljanske univerze resno ogrožena


Javne predstavitve vseh štirih kandidatov bodo potekale v treh terminih, in sicer 24., 25. in 26. marca ob 16. uri prek spletnih povezav zoom. Spletne povezave do javnih predstavitev kandidatov bodo naknadno objavili na spletni strani ljubljanske univerze. Programi vseh štirih kandidatov bodo objavljeni v ponedeljek, 15. marca, po 15. uri.

Volitve rektorja za mandatno obdobje 2021–2025 bodo potekale 13. aprila na vseh 26 članicah in rektoratu hkrati.

Preberite še:

Komentarji: