Zadnja pošta za UKC

O novih direktorjih bo odločal svet UKC, odločitev o generalnem direktorju pa mora potrditi še vlada.

Objavljeno
11. november 2013 19.44
mpi*Klinicni center
N. R., notranja politika
N. R., notranja politika
Ljubljana – Včeraj opolnoči se je iztekel rok za prispetje kandidatur za generalnega in strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. O novih direktorjih bo odločal svet UKC, odločitev o generalnem direktorju pa mora potrditi še vlada.

Ker je prejšnji teden vlada zamenjala predstavnike ustanoviteljev v svetu zavoda, mora novi svet UKC najprej postaviti komisijo, ki bo pregledala prispele kandidature.

Novi svet UKC je izrazito strankarsko obarvan. Aleksandra Markovič Predan (pred leti je bila strokovna direktorica UKC) je podpredsednica Virantove Državljanske liste. Vasja Klavora (nekdanji abdominalni kirurg v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca) je nekdanji podpredsednik državnega zbora in poslanec Desusa, Marija Pukl je občinska svetnica Desusa v Domžalah, Igor Zajec pa se je strankarsko legitimiral kot podpornik liste Piran je naš, ki jo je leta 2010 vodil sedanji minister za zdravje Tomaž Gantar (Zajec – nekoč je vodil upravo Slovenskih železnic – je v davni preteklosti gravitiral okrog LDS). Peter Bohinec prihaja iz kabineta ministra za zdravje Tomaža Gantarja.