Zagorje od danes v znamenju likovne enajsterice

Program kolonije bo že jutri, v petek, na terasi Delavskega doma z glasbenim večerom popestril Jure Tori trio.

Objavljeno
10. julij 2014 14.03
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Zagorje − Današnji deseti julij bo v Zagorju v znamenju − enajsterice. V najstarejšo likovno kolonijo v srednji Evropi, Slikarsko kolonijo Izlake-Zagorje, prihaja enajst umetnikov − sedem domačih in štirje iz tujine.

Tokratno srečanje likovnikov je 51. po vrsti. Devet umetnikov in dve umetnici iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, s Kosova in Poljske bodo v zagorski dolini ustvarjali deset dni. Atelje, kjer bodo s čopiči in barvami odkrivali slikarske, človeške in druge resnice, kakor pravi predsednica kolonijskega sveta Eleonora Kramar, so jim pripravili v stekleni dvorani Delavskega doma Zagorje.

Program kolonije bo že jutri, v petek, na terasi Delavskega doma z glasbenim večerom popestril Jure Tori trio, v sredo bodo morske dogodivščine na papir prenašali otroci, v petek, 18. julija, pa se bo predstavila animatorka Špela Čadež s kratkim filmom Boles in ostale zgodbe, ki je pobral nagrado za najboljšega na letošnjem 25. tržaškem filmskem festivalu.

Dela, nastala v sklopu desetdnevnega druženja, bodo na ogled na priložnostni razstavi v soboto, 19. julija, od 12. ure naprej v Delavskem domu Zagorje.