Zaradi praznikov v tujini večji promet na slovenskih cestah

Binkoštni prazniki in počitnice v Avstriji in Nemčiji napovedujejo kolone proti Hrvaški.

Objavljeno
06. junij 2014 11.09
tlo promet
M. Š, gospodarstvo, STA
M. Š, gospodarstvo, STA
Ljubljana - Zaradi binkoštnih praznikov in počitnic v Avstriji in Nemčiji se v teh dneh pričakuje povečan promet na slovenskih avtocestah in hitrih cestah, opozarja Družba za avtoceste RS (Dars). Povečan promet pričakujejo predvsem v smeri od Avstrije proti Hrvaški in obratno.

»Čeprav se vsako leto promet zaradi večjega števila turistov poveča šele konec junija, najbolj pa v drugi polovici julija in prvi polovici avgusta, pa letos pričakujemo prvi val že ob binkoštnih praznikih, ko se v Avstriji in nekaterih deželah Nemčije začnejo krajše počitnice,« so sporočili z Darsa. Napovedujejo, da bo ob ugodnih vremenskih razmerah prometa verjetno še več.

Čeprav ga je največ pričakovati danes in jutri v smeri od Avstrije do Hrvaške, bo po podatkih Darsa promet povečan tudi v smeri od Madžarske do Italije in obratno.

Zato vsem slovenskim voznikom, ki se bodo v naslednjih dneh peljali po slovenskih avtocestah in hitrih cestah, Dars svetuje, naj bodo strpni, saj da vsi tujci naših cest ne poznajo dobro in zato lahko od njih pričakujemo tudi nepredvidena ravnanja.

V ponedeljek, ko se bodo številni turisti vračali domov, bo promet povečan v obratni smeri.