Zaradi sneženja slabše razmere na cestah

Prelaz Vršič zaradi snega zaprt, pred predorom Karavanke kilometrski zastoj.

Objavljeno
29. november 2017 09.12
Š. J., STA
Š. J., STA

Ljubljana − Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je približno en kilometer dolg zastoj tovornih vozil na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Ponekod na cestah so posipne in plužne skupine. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

Zaradi snega velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cesti Spodnja Idrija-Godovič ter Col-Črni Vrh-Godovič, proti Hrvaški preko mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.

Prelaz Vršič je zaradi snega zaprt, obvezne verige so na prelazih Jezersko ter na Ljubelju na Avstrijski strani.

Promet skozi predor Karavanke bo zaradi del predvidoma do četrtka popoldan potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

Zaradi napovedanega sneženja lahko vozniki v teh dneh pričakujejo nevšečnosti v prometu, sneg, poledico, počasen promet ter daljše potovalne čase. Vožnjo naj prilagodijo trenutnim razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme.

Čakalna doba je na mejnem prehodu Obrežje pri vstopu.

Vremenska napoved

Padavine so se sicer razširile nad večino države. Predvsem v severnih delih sneži, dež pa je zajel tudi zahodne in osrednje kraje. Sneg se bo lahko mešal tudi z dežjem, zato bo ob nizkih temperaturah možna poledica.

Meja sneženja bo večinoma med 500 in 900 m nadmorske višine, ob močnejših padavinah pa se bo lahko ponekod spustila do nižin. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, ob morju in na Goriškem od 8 do 11 °C.

Jutri bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo, le na jugu večinoma deževalo. Temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem od 5 do 9 °C.


Vir: meteo.si