Zaradi spornega razpisa odstopil direktor Nigrada

Vladimir Krajcer je odstopil zaradi razpisa, ki naj bi bil prirejen za Mirana Ferka, zaposlenega v ŠC Pohorje.

Objavljeno
01. avgust 2014 18.55
KRAJCER Vladimir, direktor Nigrada, 3.2.2014, Maribor
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Maribor - Direktor mariborskega komunalnega podjetja Nigrad Vladimir Krajcer je danes podal odstopno izjavo s tega položaja, že dan prej pa je odstopil kot direktor hčerinske družbe Nipa. Za takšen korak naj bi se odločil zaradi medijskega pritiska, ki je bil med drugim posledica spornega razpisa za delovno mesto svetovalca poslovodstva, piše STA.

»Glede na medijsko gonjo zadnjih dni je tako odločitev sprejel, da bi zaščitil svoje dobro ime in dobro ime družbe,« so danes sporočili iz Nigrada. »Kljub ugotovitvi delovne inšpekcije, da v postopku razpisa delovnega mesta svetovalca poslovodstva hčerinske družbe Nipa ni bil storjen noben prekršek, se je namreč medijski pritisk na poslovodstvo Nigrada v zadnjih dneh zgolj stopnjeval,« so dodali.

Krajcer se je znašel na udaru medijev pred dnevi, ko so na spletni strani Nigrada objavili prosto delovno mesto svetovalca poslovodstva s poklicem natakarja in licencami športnih zvez UEFA in FIFA. Razpis naj bi bil prirejen za Mirana Ferka, ki je bil doslej zaposlen kot vodja športnega turizma v Športnem centru Pohorje.

Krajcer ni tajil, da so v razpisu navedeni zgolj minimalni standardi izobrazbe tudi zato, da bi se nanj lahko prijavili tudi zaposleni v ŠC Pohorje. Nipa namreč trenutno usklajuje pogodbo o najemu infrastrukture ŠC Pohorje in potrebuje takšne kadre.

Naposled je Krajcer sporni razpis razveljavil, na pisanje medijev pa je odzval tudi Ferk in izrazil ogorčenje nad blatenjem njegovega imena. »Moje delo in dobri kontakti s športnimi klubi po vsem svetu so razlog, da je Maribor obiskalo veliko število uspešnih tujih in domačih športnih klubov,« je poudaril. Svojo kariero bo Ferk zdaj najverjetneje nadaljeval v tujini.

Nipa in ŠC Pohorje bi morala do četrtka podpisati pogodbo o najemu infrastrukture športnega centra, za kar sta se Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in mariborska občina dogovorili pred mesecem dni, a se to doslej še ni zgodilo. Vsi vpleteni so se zavili v molk. »Na željo DUTB smo podpisali dogovor o varovanju poslovne skrivnosti, ki nas zavezuje, da zadeve ne komentiramo. Ko bo tako daleč, da bo jasno, ali pogodba je ali ni bila sklenjena, bomo to samoiniciativno javnosti sporočili,« so povedali na občini.