Zaradi zapore avtoceste kolona vozil vse od Celja do Slovenskih Konjic

Po besedah voznikov so razlog za zastoje predvsem semaforji v Slovenskih Konjicah, kjer nihče ne pospešuje prometa.

Objavljeno
19. oktober 2013 13.05
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
Celje - Zaradi popolne zapore štajerske avtoceste med izvozoma Celje - center in Slovenske Konjice v smeri proti Mariboru na regionalni cesti, kjer poteka obvoz, nastajajo zastoji. Po informacijah Prometno-informacijskega centra za državne ceste se kolona vozil vije na celotnem 25-kilometrskem odseku od Celja prek Vojnika do Slovenskih Konjic.

Gneča nastaja že pri izvozu s štajerske ceste pri Celju, nato pa po celotni trasi od Celja do Slovenskih Konjic promet poteka zelo počasi, je za STA pojasnila Barbara Janežič iz prometno-informacijskega centra. Kot pravi, so po besedah voznikov razlog za zastoje predvsem semaforji v Slovenskih Konjicah, kjer nihče ne pospešuje prometa.

Poleg navedenega je mogoč tudi obvoz preko Šmarja pri Jelšah in Poljčan do Slovenske Bistrice, domačini pa se lahko odločijo za obvoz tudi po kakšnih drugih lokalnih cestah, pojasnjuje Janežičeva.

Avtocestna zapora omenjenega odseka je predvidena zapora do nedelje do 20. ure. A v nedeljo po besedah Janežičeve ne pričakujejo takšne gneče, saj bo veljala prepoved prometa za tovorna vozila, ki ga je danes na cesti veliko.

Polovica avtoceste je zaprta tudi med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, ampak tam do zastojev ne prihaja, je še dodala Janežičeva.