Nova pošiljka snega

Močno sneženje se širi na celotno državo, okrepila se bo tudi burja.

Objavljeno
23. februar 2013 09.54
Posodobljeno
23. februar 2013 09.54
*mdr*Sneg na Dolenjskem
T. C., Mo. Z.,  Delo.si, STA
T. C., Mo. Z., Delo.si, STA

Ljubljana - Močno sneženje je sprva zajelo južni in osrednjo Slovenijo in se nato razširilo po vsej državi, okrepila se je tudi burja, sporočajo vremenoslovci. Vozniki lahko pričakujejo nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase. V Darsu voznikom svetujejo, da se na pot ne odpravljajo brez obvezne zimske opreme ter prilagodijo vožnjo razmeram na cesti.

Po podatkih prometno-informacijskega centra tovorna vozila izločajo na primorski avtocesti, na hitri cesti Razdrto - Vrtojba in na glavni cesti Podlehnik - mejni prehod Gruškovje.

Na primorski avtocesti tovornjake izločajo pred počivališčem Ravne proti Ljubljani, na počivališču Povir proti Gabrku in pred cestninsko postajo Log proti Kopru, na hitri cesti Razdrto - Vrtojba na prehodu Vrtojba proti Podnanosu, na glavni cesti Podlehnik - mejni prehod Gruškovje pa v Podlehniku proti Hrvaški. Zaradi burje je na glavni cesti Podnanos - Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Zaradi teh razmer so daljše tudi čakalne dobe za tovorna vozila na mejnih prehodih. Na Obrežju je treba na izstop iz države čakati eno uro, na Gruškovju za vstop pol ure, za izstop pa uro in pol, v Zavrču pa eno uro za izstop iz države.