Županjina podpora s figo v žepu

Člani sveta dravograjskega zdravstvenega doma ne nameravajo odstopiti.

Objavljeno
03. oktober 2016 22.17
dr. Ervin Pečnik, direktor ZD Dravograd
Mateja Kotnik
Mateja Kotnik
Dravograd – Predsednik sveta zavoda zdravstvenega doma v Dravogradu Jože Pšeničnik in še trije člani sveta zavoda, ki jih je v ta organ imenovala občina (Zvonka Štelcer, Danica Ramšak in Dušan Ferenčak), pravijo, da so pripravljeni takoj odstopiti, ko bosta županja Marijana Cigala in nekdanji direktor ZD dr. Ervin Pečnik izpolnila dve njihovi zahtevi.

Županja naj dokaže, da je svet zavoda pri izbiri vršilca dolžnosti direktorja ZD ravnal nezakonito. »Če trditev in očitkov o nezakonitem delu ne more dokazati in so neresnične, naj proti pravnim svetovalcem iz občinske uprave, na katere se je sklicevala na petkovi novinarski konferenci, zaradi kršitev pri njihovem delu uvede disciplinske in druge postopke. Članom sveta zavoda pa se mora javno opravičiti za vse klevete o nezakonitem delu,« so zapisali v sporočilu za javnost. Od nekdanjega direktorja ZD dr. Ervina Pečnika zahtevajo, naj na ministrstvo z zdravje pošlje pobudo za uvedbo upravnega nadzora nad njegovim delom v zadnjih štirih letih, svetu zavoda pa naj predlaga revizijo poslovanja in upravljanja zdravstvenega doma v istem obdobju. »Prepričani smo, da ti dve zahtevi nikomur ne bosta predstavljali težav, saj je nekdanji direktor poslovanje in upravljanje predstavil v superlativih,« meni Pšeničnik.

Štirje člani zavoda od sedmih, ki so postali trn v županjini peti, opozarjajo, da je nemogoče strokovno, zakonito in pošteno delati v razmerah, ko županja člane sveta zavoda iz vrst ustanovitelja podpira s figo v žepu, svoja stališča pa spreminja skladno z dnevnimi političnimi potrebami. Člani sveta zavoda, ki jih je županja v petek pozvala k odstopu, so poudarili, da dr. Pečnika pri skoraj 73 letih spoštujejo kot zdravnika, a ima s svojim sedanjim obnašanjem za talce svoje paciente, ki naj bi jim bil tako predan. »Prepričani smo, da bi razrešitev članov sveta zavoda, ki smo delali pošteno, zakonito in strokovno, pomenila legalizacijo nesprejemljivih praks v naši družbi,« so enotni Pšeničnik, Ferenčak, Štelcerjeva in Ramšakova.