Berlusconi na intenzivni negi, diagnosticirali so mu levkemijo

Nekdanjega italijanskega premiera so zaradi kardiovaskularnih težav in težav z dihanjem včeraj sprejeli v bolnišnico San Raffaele v Milanu.
Fotografija: Il Corriere della sera piše, da so Silviu Berlusconiju diagnosticirali levkemijo, ki je bila vzrok za nastanek pljučnice. FOTO: Remo Casilli/Reuters
Odpri galerijo
Il Corriere della sera piše, da so Silviu Berlusconiju diagnosticirali levkemijo, ki je bila vzrok za nastanek pljučnice. FOTO: Remo Casilli/Reuters

Zatem ko so italijanskega medijskega mogotca, ustanovitelja vladne stranke Naprej, Italija (Forza Italia) in nekdanjega premiera Silvia Berluconija včeraj ponovno sprejeli v milansko bolnišnico San Raffaele, mediji danes poročajo, da je njegovo zdravstveno stanje resno.

Pišejo, da so 86-letnemu Berlusconiju diagnosticirali levkemijo.

Zaradi kardiovaskularnih težav in težav z dihanjem so ga na oddelek intenzivne nege v bolnišnici sprejeli včeraj, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. V zadnjih letih je bil sicer večkrat hospitaliziran zaradi težav s srcem. Nazadnje je bil v bolnišnici prejšnji teden.

Milanska bolnišnica San Raffaele FOTO: Claudia Greco/Reuters
Milanska bolnišnica San Raffaele FOTO: Claudia Greco/Reuters

Il Corriere della sera danes piše, da ostaja njegovo zdravstveno stanje resno; diagnosticirali so mu levkemijo, ki je bila tudi vzrok za nastanek pljučnice. Novico o tem so objavili tudi Reuters in drugi mediji. Že včeraj je dobil kemoterapijo, to nadaljujejo tudi danes.

Po poročanju Anse je noč preživel mirno, njegovo stanje pa je stabilno. Včeraj ga je obiskalo vseh pet otrok, njegov brat Paolo in življenjska spremljevalka Marta Fascina

Uradnega komentarja o Berlusconijevem zdravstvenem stanju bolnišnica še ni objavila. »Zjutraj sem govoril s profesorjem Albertom Zangrillom, Berlusconijevim osebnim zdravnikom, in povedal mi je, da je Berlusconi preživel mirno noč ter da je njegovo stanje stabilno,« je sicer za državno televizijo Rai danes izjavil zunanji minister in podpredsednik trenutne italijanske vlade Antonio Tajani iz stranke Naprej, Italija. Ta stranka je del desne koalicije premierke Giorgie Meloni. Sam Berlusconi sicer v vladi nima funkcije.

Preberite še:

Komentarji: