Francoska policija prepričana, da je »kanadski psiho« v Parizu

Luka Rocco Magnotta je osumljen umora, razkosanja trupel in pošiljanja delov telesa na različne naslove.

Objavljeno
03. junij 2012 15.55
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Pariz - Francoska policija je prepričana, da je Luka Rocco Magnotta, ki je osumljen umora, razkosanja trupla in pošiljanja delov telesa na različne naslove, pred kratkim prišel v Pariz. Iskati so ga začeli, ko so jih kanadski preiskovalci opozorili, da se je osumljenec 26. maja v Kanadi vkrcal na letalo, namenjeno v Francijo.

Preiskovalci so prepričani, da se 29-letni Luka Rocco Magnotta nahaja na območju Pariza že vsaj od petka, je danes po pisanju Slovenske tiskovne agencije zatrdila francoska policija. Montrealska policija je v petek sporočila, da imajo informacije z letališča, ki pa jih takrat še niso mogli razkriti.

Osumljenca so mediji poimenovali »kanadski psiho« zaradi video posnetka, ki kroži po spletu, na katerem moški, domnevno iskani osumljenec, s cepinom razkosava drugega moškega, medtem ko se v ozadju sliši pesem iz filma Ameriški psiho.

V Montrealu so v torek pred stanovanjsko zgradbo domnevnega morilca najprej odkrili kovček, iz katerega je močno zaudarjalo. V kovčku, ki je stal pred zgradbo že teden dni, je bil razpadajoče truplo brez glave in okončin.

Malo kasneje so na sedežu konservativne stranke v Ottawi odprli paket, v katerem je bilo človeško stopalo, policija pa je na pošti prestregla paket z roko, namenjen na sedež liberalne stranke.