Iskanje Antonie Bilić: našli le nekaj kosov ženskih oblačil

Iskanje pogrešane Antonie tudi danes ni obrodilo sadov. Preiskovalci vse bolj dvomijo v osumljenčeve besede.

Objavljeno
30. junij 2011 12.06
Posodobljeno
30. junij 2011 12.36
Mo. Z., Ma. Ja., Delo.si
Mo. Z., Ma. Ja., Delo.si
Zagreb − Tudi današnjo iskalno akcijo pogrešane Antonie Bilić so okoli 16. ure zaključili neuspešno. Reka Krka sicer ni več edini kraj, kjer iščejo truplo najstnice. Danes so tako preiskovali tudi območje hidroelektrarne Miljacka in Roškega slapa.

Kot poroča Jutarnji list, je sledilni pes gorske reševalne službe v bližini mosta na jezeru Brljan našel več kosov ženskih oblačil, med njimi tudi perilo. Hrvaška policija te informacije ni ne zanikala ne potrdila, tiskovna predstavnica šibeniško-kninske policijske uprave Marica Kosor je povedala le, da se med pregledom tako velikega območja vselej najde veliko oblačil in drugih predmetov. »Tiste, ki bi lahko bili kakor koli povezane z Antonio, smo odnesli na prepoznavanje k njeni družini. Šele potem jih bomo poslali na analizo,« je dodala.

Raste dvom v osumljenčeve besede

Hrvaški preiskovalci pa medtem vse bolj dvomijo v besede Dragana Paravinje, osumljenca za umor 17-letnice, ki je že večkrat zavrnil možnost testa z detektorjem laži. Kot piše Jutarnji list, mu bodo jutri drugo za drugo pokazali fotografije in ga spraševali, ali je to kraj, na katerem je odvrgel dekletovo truplo. Tako se odgovor ne bo mogel izogniti z besedami, češ da se ne spominja.

Hrvaška BiH zaprosila za izročitev Paravinje

Hrvaško pravosodno ministrstvo je danes še sporočilo, da so kolegom v Bosni in Hercegovini poslali prošnjo za izročitev osumljenca. Hrvaška je proti njemu namreč sprožila dve preiskavi: prvo zaradi suma umora Bilićeve, ki ga je domnevno zagrešil zato, da bi prikril posilstvo; in drugo zaradi poskusa posilstva 25-letnega dekleta pri Omišu junija 2010.

Sicer pa je tudi Srbija napovedala, da bo od BiH zahtevala za izročitev 43-letnega Paravinje, a so v Beogradu hkrati poudarili, da bodo soglašali z izročitvijo državi, v kateri ga bremenijo hujšega kaznivega dejanja.

Paravinjo kaznivega dejanja sicer sumijo tudi v Sloveniji. Domnevajo namreč, da je povezan z izginotjem 17-letne Doroteje Pasar iz Ljubljane, ki je izginila septembra 2007. Osumljenca so pred in po tem dogodku na podlagi mednarodne tiralice prijeli v Sloveniji, a ga je sodišče po plačilu varščine izpustilo in zanj odredilo ukrep javljanja do izročitve Srbiji. Ko so slovenski organi februarja 2009 prejeli odločbo o njegovi izročitvi, je Paravinja že pobegnil iz države.