Mubaraka premestili v zapor

Egiptovsko tožilstvo je ocenilo, da se je zdravstveno stanje nekdanjega predsednika izboljšalo.

Objavljeno
16. julij 2012 15.44
Posodobljeno
16. julij 2012 15.50
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si

Kairo - Nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, ki je bil obsojen na dosmrtno ječo, so iz vojaške bolnišnice po skoraj mesecu dni prepeljali v zapor. Mubaraka so premestili na zahtevo tožilstva, ki je danes ocenilo, da se je njegovo zdravstveno stanje izboljšalo, piše Slovenska tiskovna agencija. 84-letnega Mubaraka so v vojaško bolnišnico v Kairu iz zapora prepeljali 19. junija, ker naj bi ga zadela kap.

Tožilec Abdel Magid Mahmud je 4. julija odredil oblikovanje zdravniške komisije za oceno zdravstvenega stanja Mubaraka. Člani komisije so se strinjali, da je Mubarakovo zdravstveno stanje trenutno stabilno oziroma dobro za človeka njegove starosti. Po njihovi oceni ni nobenega razloga, da nekdanji predsednik ostane v bolnišnici, je danes sporočilo tožilstvo.

Nekdanji dolgoletni voditelj Egipta, ki so ga februarja lani z oblasti odnesli množični protesti, je bil 2. junija obsojen na dosmrtno ječo zaradi krivde za smrt protestnikov med protirežimskim uporom v začetku lanskega leta.