Na Filipinih število žrtev zaradi poplav in plazov še raste

Po zadnjih podatkih lokalnih oblasti je umrlo več kot 170 ljudi, ta številka pa bi lahko še narasla, saj mnoge še vedno pogrešajo.
Fotografija: Tropska nevihta Megi ni prva in tudi ne zadnja katastrofa za Filipine. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tropska nevihta Megi ni prva in tudi ne zadnja katastrofa za Filipine. FOTO: AFP

Po tropski nevihti, ki je prizadela Filipine, v tej državi še naprej narašča število smrtnih žrtev zaradi poplav in zemeljskih plazov. Po zadnjih podatkih lokalnih oblasti je umrlo več kot 170 ljudi, ta številka pa bi lahko še narasla, saj mnoge še vedno pogrešajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zemeljski plazovi so najhuje prizadeli osrednjo provinco Leyte, približno 600 kilometrov jugovzhodno od Manile, kjer so uničili številna območja v mestih Baybay in Abuyong. Na tem območju je umrlo 156 ljudi, še vedno jih pogrešajo najmanj 104, so sporočile lokalne oblasti.

Vas Pilar na otoku Leyte je uničena. FOTO: Bobbie Alota/AFP
Vas Pilar na otoku Leyte je uničena. FOTO: Bobbie Alota/AFP

Tropska nevihta Megi, ki je prejšnji teden dosegla to otoško državo, je prizadela več kot dva milijona ljudi v 30 provincah, več kot 207.500 prebivalcev je moralo zapustiti svoje domove. Oblasti škodo v kmetijstvu, hišah in javni infrastrukturi ocenjujejo na več kot 257 milijonov pesosov (5 milijonov dolarjev).

Reševalci prenašajo trupla v plastičnih vrečah. FOTO: Bobbie Alota/AFP
Reševalci prenašajo trupla v plastičnih vrečah. FOTO: Bobbie Alota/AFP

Prizadevanja za iskanje pogrešanih se nadaljujejo kljub zaskrbljenosti glede varnosti reševalcev na območjih, ki so jih prizadeli plazovi, je sporočil tiskovni predstavnik državne agencije za naravne nesreče Mark Timbal, poroča dpa.

Preberite še:

Komentarji: