Na Kostariki so se znova stresla tla

O morebitnih žrtvah ali nastali gmotni škodi ne poročajo, ravno tako niso izdali opozorila pred popotresnimi valovi.

Objavljeno
24. oktober 2012 08.36
Posodobljeno
24. oktober 2012 08.39
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

San Jose − Kostariko je včeraj stresel močan potres z magnitudo 6,5 po Richterjevi lestvici. O morebitnih žrtvah ali nastali gmotni škodi ne poročajo, ravno tako niso izdali opozorila pred uničujočimi popotresnimi valovi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih ameriškega seizmološkega inštituta je bil epicenter potresa, ki je Kostariko stresel nekaj pred sedmo uro zvečer po lokalnem času, približno 136 kilometrov zahodno od prestolnice San Jose in 13 kilometrov od mesta Hojancha, na globini 20 kilometrov. Tresenje tal so čutili po vsej državi. Potresu je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP sledil še popotresni sunek z magnitudo 4,5.

Pacifiški center za opozarjanje pred cunamiji opozorila pred večjimi uničujočimi popotresnimi valovi ni izdal, posvaril pa je, da lahko potresi s tolikšno magnitudo sprožijo lokalne cunamije, ki lahko povzročijo precejšnjo škodo.

Kot smo na Delu že poročali, je Kostariko sicer že septembra stresel silovit potres z magnitudo 7,6 po Richterjevi lestvici, ki je povzročil nekaj gmotne škode, izpad elektrike in nekaj panike.