Osnovna šola Sandy Hook bo izginila

Za osnovno šolo bodo odstranili vse sledi in do decembra 2016 zgradili novo.

Objavljeno
26. oktober 2013 21.19
School Shooting Demolition
R. N., NeDelo; STA
R. N., NeDelo; STA

New York − Gradbeniki so začeli rušiti osnovno šolo Sandy Hook v kraju Newtown v zvezni državi Connecticut, kjer je 14. decembra lani 20-letnik pobil 20 predšolskih otrok in šest odraslih. Za osnovno šolo bodo odstranili vse sledi in do decembra 2016 zgradili novo.

Za odstranitev neprijetnega spomina so se mestne oblasti odločile, ker je šola postala bizarna turistična atrakcija, ki so si jo hodili ogledovat ljudje z vseh koncev ZDA. Gradbeni delavci so morali podpisati posebne izjave, da o tem ne bodo govorili z nikomer, prizorišče tragedije pa bodo varovali varnostniki, ki bodo pazili, da kdo ne bo ukradel kakšnega spominka in ga prodal po internetu. Za rušenje in gradnjo nove šole je država Connecticut odmerila 50 milijonov dolarjev.

Nasilje na ameriških šolah pa se nadaljuje. Na srednji šoli v Sparksu v Nevadi je v ponedeljek 12-letnik s pištolo ubil 45-letnega učitelja matematike ter ranil dva sošolca, potem si je sodil sam. Policija motiva še ni pojasnila. V torek je bila z nožem za lepenko na srednji šoli v državi Massachusetts ubita 24-letna učiteljica matematike. Domnevni 14-letni storilec je v zaporu, odgovora na vprašanje, zakaj ji je prerezal vrat in njeno truplo odvlekel v gozd za šolskim poslopjem, pa še vedno ni.