Papež nadaljuje obisk Brazilije

Frančišek bo v Riu de Janeiru daroval mašo, na programu pa ima tudi srečanja s politiki, diplomati in drugimi predstavniki.

Objavljeno
27. julij 2013 10.28
POPE-BRAZIL/
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Brasilia − Papež Frančišek nadaljuje večdnevni obisk Brazilije, piše Slovenska tiskovna agencija. V katedrali v Riu de Janeiru bo daroval mašo, na programu pa ima tudi srečanja s politiki, diplomati in drugimi predstavniki. Imel bo tudi kosilo z brazilskimi kardinali in škofi, v molitvenem bedenju na plaži Copacabana pa bo zvečer posebej nagovoril še mlade.

Pred vrnitvijo v Vatikan bo v nedeljo daroval še mašo ob koncu svetovnega dneva mladih in sporočil, kje bo potekalo naslednje. Srečal se bo še s koordinacijskim odborom Sveta škofovskih konferenc Latinske Amerike (Celam) in prostovoljci svetovnega dne mladih.

Frančišek je na svojem prvem apostolskem potovanje v tujino od prevzema pontifikata pred štirimi meseci. Kot so sporočili iz Vatikana, odločitev za obisk Brazilije sicer ni bila papeževa. Rio de Janeiro je kot kraj svetovnega dneva mladih izbral njegov predhodnik Benedikt XVI., saj je tudi sam po izvolitvi najprej obiskal svetovni dan mladih v Kölnu v Nemčiji.

Brazilija, država z največ katoliki na svetu, v zadnjem desetletju beleži devetodstotni upad njihovega števila, saj jih vse več prehaja med evangeličane in ateiste. V državi s 123,3 milijona prebivalci je katolikov 64,6 odstotka. Protestantov je bilo leta 2010 42,3 milijona, medtem ko jih je bilo desetletje pred tem 26,2 milijona, še piše STA.