Peru stresel močan potres

Sever južnoameriške države je zgodaj zjutraj stresel močan potres z magnitudo 8,0. O poškodovanih ljudeh zaenkrat ne poročajo.
Fotografija: Perujski gasilci so objavili posnetek hiše v Yurimaguasu, ki jo je poškodoval potres. FOTO: AFP.
Odpri galerijo
Perujski gasilci so objavili posnetek hiše v Yurimaguasu, ki jo je poškodoval potres. FOTO: AFP.

Potres z magnitudo 8,0 je v zgodnjih jutranjih urah stresel sever Peruja, je zabeležil ameriški seizmološki urad USGS. Žarišče je bilo okoli 75 kilometrov jugovzhodno od mesta Lagunas ob meji z Brazilijo na globini okoli 110 kilometrov, navaja AFP, ki dodaja, da ni bilo poročil o poškodovanih.

»Nekaj žrtev in škode je možne, vendar bi moral biti vpliv potresa v relativno lokalnem obsegu,« so v prehodni oceni navedli iz USGS.
 
Geofizični inštitut v Peruju je dejal, da je potres meril 7,2 stopnje, medtem ko so perujski organi dejali, da je tresenje povzročilo alarm pri domačinih, vendar ni bilo nobene škode. Potres se je čutil v severnem in osrednjem Peruju, vključno s prestolnico Lima. »Na podlagi vseh razpoložljivih podatkov ... ni nevarnosti za cunami, ker se potres nahaja globoko v notranjosti Zemlje,« so pojasnili na Tihomorskem centru za opozarjanje pred cunamiji.


 

Komentarji: