Poplave v Džakarti terjale najmanj 11 življenj

Narasle vode so dosegle tudi središče Džakarte in že drugi dan zapored povzročile kaos v indonezijski prestolnici.

Objavljeno
18. januar 2013 12.24
INDONESIA-WEATHER-FLOOD
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Džakarta − V poplavah v indonezijski prestolnici je umrlo najmanj 11 ljudi, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Narasle vode so dosegle tudi središče Džakarte in že drugi dan zapored povzročile kaos v mestu, piše Slovenska tiskovna agencija. Najhujše poplave v zadnjih petih letih so poleg tega z domov pregnale 18.000 ljudi. 

Od začetka poplav v torek je umrlo 11 ljudi, od tega pet zaradi električnega udara. Med žrtvami sta tudi dva otroka, stara dve in 13 let, je sporočila agencija za pomoč ob naravnih nesrečah. Čeprav se vode umikajo, je osem odstotkov mesta še vedno poplavljenega in izredne razmere bodo v prestolnici veljale do 27. januarja, piše STA.

Poplave so povzročile kaos tudi v poslovnem in upravnem predelu mesta, kjer med drugim ostajajo zaprta veleposlaništva Velike Britanije, Nemčije in Francije.

Džakarta je sicer znana po kaotičnih prometnih razmerah, a poplave so stanje še zaostrile. Čakanje v prometnih zamaških lahko traja ure, številni vozniki pa čakajo na odvoz svojih poplavljenih vozil. Številne avtobusne in železniške povezave po pisanju STA začasno ne obratujejo.

Tokratne poplave v mestu so sicer najhujše od leta 2007, ko je v poplavah umrlo več kot 50 ljudi, več kot 300.000 pa jih je ostalo brez domov, zaključuje STA.