Potnica preživela nesrečo s čolnom, a izgubila devet članov svoje družine

Umrli so njen soprog, otroci, tašča, tast, stric, svakinja in nečak.
Fotografija: Čolni so popularni za izlete po jezerih. FOTO: Social Media/Reuters
Odpri galerijo
Čolni so popularni za izlete po jezerih. FOTO: Social Media/Reuters

Jefferson City - V nesreči turistične ladje, ki je plula po jezeru Table Rock v ameriški zvezni državi Misuri, je umrlo 17 ljudi, od tega kar devet članov ene družine. Žrtve so stare od enega do 70 let, poroča BBC

Tia Coleman je nesrečo preživela, vendar ji je ta za vedno zaznamovala življenje, saj jo je doletela nepredstavljiva tragedija. 


»Izgubila sem vse«


»Izgubila sem otroke,soproga, taščo, tasta. Izgubila sem strica in svakinjo, ki mi je bila kot sestra in nečaka. Preživela sem, a mi je resnično težko,« je dejala po poročanju BBC. Po neuradnih informacijah naj bi poleg Colemanove nesrečo preživel le deček iz njene družine. 



Kaj se je pravzaprav zgodilo? Jezero je nenadoma zajela nevihta, vetrovi so pihali s hitrostjo okrog 104 kilometre na uro. Čolna sta na turistični izlet po jezeru izplula okrog 19. ure po lokalnem času, voda je bila razburkana. Eno od plovil je uspešno doseglo obalo, drugega je ujela nevihta.

»Kapitan nam je pred plovbo dejal, da ne potrebujemo rešilnih jopičev. Tako smo sedeli in čakali, da nevihta mine. Ko je šlo zares, pa je bilo za mnoge že prepozno, da bi se rešili. Prepričana sem, da bi lahko veliko ljudi preživelo,« je povedala Tia Coleman. 

Kapitan plovila je nesrečo preživel, zdravi se v bolnišnici. 



Šerif Doug Rader ni mogel potrditi, ali so bila v času nesreče okna na plovilu odprta in če so bili vsi potniki dejansko brez rešilnih jopičev. Zakon v zvezni državi Misuri sicer nalaga, da morajo imeti otroci, mlajši od sedmih let, med plovbo oblečene rešilne jopiče, razen če se nahajajo v kabinah.

Jim Pattison, lastnik podjetja, ki ponuja izlete s čolni, je dejal, da se je nevihta pojavila čisto nenadoma ter da je ni nihče pričakoval. »Ponavadi je jezero mirno, izlet s čolnom je kratek, potnike odpeljemo le okrog otoka.«

V preteklosti je v nesrečo podobnega plovila utonilo 13 ljudi, med njimi trije otroci. 

Komentarji: