Požar na tržnici v gost dim ovil središče Tuzle

Bliskovito širjenje ognja je zajelo območje s 60 stojnicami, na urgenco so odpeljali 20 ljudi.
Fotografija: Najprej je zagorelo v delu tržnice, kjer so prodajali konfekcijo in obutev. FOTO: Facebook/Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla
Odpri galerijo
Najprej je zagorelo v delu tržnice, kjer so prodajali konfekcijo in obutev. FOTO: Facebook/Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla

Mestno tržnico v Tuzli je nekaj pred poldnevom zajel uničujoči požar, ki je središče mesta ovil v gost dim, so poročali bosansko-hercegovski mediji.

Zagorelo je v delu tržnice, kjer so prodajali konfekcijo in obutev, po podatkih tamkajšnjega zdravstvenega centra so na urgenco odpeljali 20 ljudi. Pomoči so bili potrebni zaradi opeklin, drugih poškodb in posledic vdihavanja dima.

Škodo še ocenjujejo, a je velika, saj je ogenj zajel 60 stojnic. Mnogi prodajalci so izgubili vse. Bili so tudi v šoku, je poročal Radio Sarajevo. Nekateri so skušali pred uničujočim ognjem rešiti, kar se je rešiti dalo, drugi so izgubili, kar so ustvarjali leta. Kot je povedala direktorica tržnice Selma Isaković-Čorić, se je vse skupaj zgodilo iznenada, v zelo kratkem času.



Na požar so se popoldan odzvali z izrednim zasedanjem na občini. Obljubili so interventna sredstva za delovanje tržnice, oškodovancem pa finančno pomoč 1000 bosanskih mark in možnost štirimesečne brezplačne uporabe stojnic.



Vzrok požara še ni znan, a ga je po pisanju medijev najverjetneje povzročila eksplozija plinskih jeklenk. Gre za že tretji požar na tržnicah v Tuzelskem kantonu v zadnjih dveh letih. V Tuzli se je zgodil že na bolšjem trgu, gorela pa je tudi tržnica v Gradačcu.

Komentarji: