Požarom po svetu ni videti konca

V Kaliforniji sta v požarih, ki so do petka uničili 18 tisoč hektarjev površin in 65 objektov, umrla dva gasilca.
Fotografija: FOTO: Noah Berger/AP
Odpri galerijo
FOTO: Noah Berger/AP

V zadnjih nekaj tednih je videti, da se narava maščuje za to, kako z njo ravnamo. Po najnovejših podatkih so požari v Grčiji, za katere se domneva, da so bilil podtaknjeni, zahtevali najmanj 88 smrtnih žrtev.



Kalifornijske oblasti so medtem v petek sporočile, da je v boju s požari v naravi na severu te ameriške zvezne države v četrtek zvečer umrl še drugi gasilec. Požari so do petka uničili 18 tisoč hektarjev površin in 65 objektov, požare pa gasi kar 1750 gasilcev.

Poleg dveh gasilcev je v četrtek v Redding Cityju umrl tudi voznik buldožerja. Zaradi požarov so morali evakuirati več tisoč ljudi, poroča BBC. Požari so se začeli v ponedeljek in se razširili na površino več kot 190 kvadratnih metrov. Prvo žrtev med gasilci je pred dnevi zahteval požar blizu nacionalnega parka Yosemite v osrednjem delu Kalifornije, ki so ga poimenovali Ferguson.

Letošnji požari v Kaliforniji prihajajo po lanskih, ki so bili med najhujšimi v zgodovini Kalifornije, saj so zahtevali 40 življenj in uničili 9000 objektov.

Preberite še:

Komentarji: