Računalniški genij Steve Wozniak po novem Srb

Wozniak je prišel pred volitvami na obisk v Srbijo, ker je o njej slišal lepe stvari, ne pa zato, pravijo, da bi promoviral vlado.
Fotografija: Steve Wozniak. FOTO: Stephen Lam/Reuters
Odpri galerijo
Steve Wozniak. FOTO: Stephen Lam/Reuters

Soustanovitelj ameriškega tehnološkega velikana Apple Steve Wozniak bo dobil srbsko državljanstvo, je danes po njunem srečanju naznanil predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Državljanstvo bo dobila tudi Wozniakova soproga. 73-letni bogataš je na skupni novinarski konferenci izrazil zadovoljstvo z Vučićevim predlogom in se zavezal k promociji Srbije.

Vučić je dejal, da je za Srbijo velika čast, da lahko podeli državljanstvo Wozniaku in njegovi soprogi. »Sedaj lahko s ponosom rečemo, da je računalniški genij Srb,« je dejal Vučić, poročajo srbski mediji.

Steve Jobs, Steve Wozniak in Ronald Wayne. FOTO: Twitter.com
Steve Jobs, Steve Wozniak in Ronald Wayne. FOTO: Twitter.com

Wozniak, ki je s pokojnim Stevom Jobsom leta 1976 ustanovil Apple, se v Beogradu mudi pred volitvami, ki bodo v Srbiji potekale 17. decembra. Zaradi tega je iz vrst opozicije slišati očitke vladi, da je Wozniaku plačala, da jo promovira.

Srbska premierka Ana Brnabić je te obtožbe danes zavrnila in dejala, da je Wozniak prišel na obisk, ker je slišal lepe stvari o Srbiji.

To je potrdil tudi gost, ki je pojasnil, da je pripotoval na pobudo nekdanjega srbskega teniškega igralca Janka Tipsarevića, ki je član vladajoče Srbske napredne stranke (SNS).

Wozniak je Apple zapustil že leta 1985. Kot pišejo ameriški mediji, se odtlej pogosto pojavlja na zabavnih televizijskih oddajah, sicer pa velja za neke vrste tehnološkega modrijana.

Preberite še:

Komentarji: