S Cipra proti Gazi odplula druga ladja s humanitarno pomočjo

Ladja je bila v Larnaki več kot teden dni pripravljena na izplutje, vendar do danes to ni bilo mogoče zaradi močnega vetra in valovanja.
Fotografija: Dostavo je znova organizirala španska humanitarna organizacija Open Arms v sodelovanju z ameriško World Central Kitchen. FOTO: Yiannis Kourtoglou/Reuters
Odpri galerijo
Dostavo je znova organizirala španska humanitarna organizacija Open Arms v sodelovanju z ameriško World Central Kitchen. FOTO: Yiannis Kourtoglou/Reuters

Iz pristanišča v Larnaki na Cipru je proti območju Gaze danes izplula druga ladja s humanitarno pomočjo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dostavo je znova organizirala španska humanitarna organizacija Open Arms v sodelovanju z ameriško World Central Kitchen. Tokratni paket vsebuje 400 ton nujno potrebne pomoči za prebivalce Gaze.

To je druga pošiljka pomoči, ki bo preko Cipra po morju prispela v Gazo, potem ko sta humanitarni organizaciji Open Arms in World Central Kitchen sredi marca v Gazo dostavili prvo pošiljko z okoli 200 ton pomoči.

image_alt
Število ubitih v Gazi preseglo 31.000, humanitarna kriza se zaostruje

Ciprske oblasti so v sodelovanju z Izraelom vzpostavile pomorski koridor, ki omogoča, da predhodno pregledan tovor prispe neposredno v oblegano palestinsko enklavo.

Ladjo Jennifer, ki je danes izplula, spremljata dva vlačilca, do območja Gaze pa naj bi potovala približno 65 ur, navaja AFP. Organizacija World Central Kitchen je ob tem sporočila, da pošiljka v glavnem vsebuje osnovna živila, kot so riž, testenine, moka in zelenjava.

Ladja je bila sicer v Larnaki več kot teden dni pripravljena na izplutje, vendar do danes to ni bilo mogoče zaradi močnega vetra in valovanja. Ker Gaza trenutno nima delujočega pristanišča, bodo morali tudi tokrat uporabiti začasni pomol, preko katerega so na kopno spravili prvo pošiljko.

Preberite še:

Komentarji: