Še en krvavi dan v Afganistanu

Samomorilska napadalca v Kandaharju sta ubila 22 ljudi, Natova letala v provinci Logar pa domnevno 15 civilistov.

Objavljeno
06. junij 2012 16.23
Posodobljeno
06. junij 2012 16.23
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Kabul - Afganistan sta danes pretresla dva samomorilska napada v bližini Natovega oporišča v mestu Kandahar. Po poročanju tujih agencij, je na parkirišču, kjer se ustavljajo predvsem vozniki tovornih vozil namenjenih v oporišče, najprej eksplodirala bomba pritrjena na motorno kolo. Ko so ljudje priskočili na pomoč ranjenim v prvem napadu, se je v množici razstrelil še samomorilski napadalec. Umrlo je vsaj 22 ljudi, več kot 50 je ranjenih, od tega so številni še vedno v kritičnem stanju.

Odgovornost za napad, kateri je terjal predvsem življenja civilistov, so že prevzeli talibi. »Ta napad prebivalce Kandaharja ne bo ustavil, da bi še naprej gradili svojo prihodnost z legitimno vlado,« so sporočile kandaharske oblasti.

Natove sile ubile 15 civilistov

Nekaj ur pred napadoma je v zračnem napadu Natovih sil v provinci Logar domnevno umrlo 15 civilistov. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so bili med žrtvami tudi otroci, najmlajši med njimi star komaj leto dni. Iz Nata so sicer sprva sporočili, da so bili tarča napada skrajneži, na obtožbe, da so med žrtvami tudi ženske in štirje otroci, pa so odvrnili, da še zbirajo in analizirajo informacije o dogodku.