Sirski konflikt ne pojenja, v Alepu najmanj 50 novih žrtev

Hotel je bil v napadu popolnoma porušen, uničene pa so tudi številne zgodovinske stavbe v bližini hotela.

Objavljeno
08. maj 2014 18.17
SYRIA-CRISIS/ALEPPO
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA

Damask − Sirski uporniki so v zgodovinskem delu mesta Alep razstrelili luksuzni hotel Carlton, ki je služil kot vladna vojaška baza, piše Slovenska tiskovna agencija. Državna televizija o morebitnih žrtvah napada ni poročala, po podatkih Sirskega observatorija za človekove pravice pa je umrlo najmanj 50 ljudi, večina med njimi pripadniki vladnih enot.

Državna televizija je poročala, da je bil hotel, nekoč bolnišnica iz 19. stoletja, v napadu popolnoma porušen, uničene pa so tudi številne zgodovinske stavbe v bližini hotela. Uporniki so sicer podoben poskus izvedli že februarja, a se je stavba tedaj izognila večji škodi.

Medtem se iz starega dela Homsa še naprej nadaljuje evakuacija še zadnjih uporniških borcev in vojakov, piše STA. Včeraj je skladno z dogovorom med uporniki in pripadniki režima oblegano četrt zapustilo 600 ljudi, med njimi 450 borcev. Uporniki so po poročanju Sirskega observatorija za človekove pravice izpustili 14 vojakov, eno iransko civilistko in 15 civilistov iz province Latakija, ki so jih zadrževali od lanskega avgusta.