Toulouškega strelca naposled le pokopali v Franciji

Strelca iz Toulousa Mohameda Meraha so po zapletih z županom naposled le pokopali.

Objavljeno
29. marec 2012 14.29
Posodobljeno
29. marec 2012 14.39
Ma. Ja., Mo. B., Delo.si
Ma. Ja., Mo. B., Delo.si

Toulouse - Tako imenovanega strelce iz Toulousa Mohameda Meraha, odgovornega za smrt sedmih ljudi, so danes po zapletih z županom mesta naposled pokopali

»Glede na to, da je Alžirija zadnjo minuto zavrnila truplo Mohameda Meraha, župan Pierre Cohen meni, da je pogreb v Toulousu neprimeren,« so pred pogrebom sporočili iz mestne hiše. Župan, ki je vprašanje o pogrebu Meraha naslovil na francosko vlado, je poskušal pogreb odložiti za 24-ur, a mu to ni uspelo.

Preložitvi pogreba je nasprotoval tudi francoski predsednik Nicolas Sarkozy. »Bil je Francoz. Pustimo, da ga pokopljejo in tega ne omenjajmo več,« je povedal Sarkozy.

Alžirija je prošnjo Merahove družine, da bi pokojnega 23-letnika z alžirskimi koreninami pokopali tam zavrnila iz varnostnih razlogov.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, bi morali Meraha pokopati danes ob 17.00 uri po lokalnem času, a se je pogreb zaradi nasprotovanja župana zavlekel. K večnemu počitku so ga naposled položili na pokopališču Cornebarrieu, njegov grob pa najverjetneje ne bo označen.

Merah, ki so ga francoski politiki zaradi umorov treh judovskih otrok, njihovega učitelja in treh francoskih vojakov označi za pošast, je pred tednom dni, po 32-urnem obleganju njegovega stanovanja, umrl pod točo policijskih krogel.