Trump skupaj z Melanio obiskal ameriške vojake v Iraku

Zakonca sta nenapovedano obiskala zračno oporišče Al Asad v Iraku, da bi se vojakom zahvalila za njihovo služenje.
Fotografija: Ameriški predsednik je skupaj s soprogo Melanio Trump obiskal letalsko bazo v Iraku FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ameriški predsednik je skupaj s soprogo Melanio Trump obiskal letalsko bazo v Iraku FOTO: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je s soprogo Melanio na božični večer obiskal ameriške sile v Iraku, je po poročanju BBC potrdila Bela hiša. Zakonca sta v Irak pripotovala nenapovedano, da bi se ameriškim vojakom zahvalila za služenje, uspeh in požrtvovalnost.



Kot je dejal Trump, ZDA nimajo nobenih načrtov za umik iz Iraka. Kot je še povedal, bi ZDA lahko uporabile Irak kot bazo, če bi »želeli nekaj narediti v Siriji«. Med obiskom je svojo odločitev o umiku ameriški vojakov iz Sirije branil z besedami: »Veliko ljudi bo prišlo do mojega načina razmišljanja«.

FOTO: AP
FOTO: AP


Trumpova sta obiskala zračno oporišče Al Asad zahodno od Bagdada, kjer sta se srečala z vojaškim osebjem v restavraciji baze. To je sicer prvi obisk Trumpa pri ameriških vojakih na tujem, odkar je januarja 2017 postal vrhovni poveljnik oboroženih sil ZDA.

Obisk ni bil javno načrtovan, saj je nameraval ameriški predseddnik božično-novoletne praznike preživeti z družino na Floridi, vendar je ostal v Washingtonu, potem ko ni hotel podaljšati proračunskega financiranja vladnih agencij, ker mu kongresni demokrati niso hoteli odobriti petih milijard dolarjev za zid na meji z Mehiko.

Komentarji: