V Kanadi po železniški nesreči pogrešajo še 12 ljudi

Za 12 pogrešanih po podatkih policije ni več upanja, da bi jih našli žive.

Objavljeno
18. julij 2013 18.14
CANADA-RAIL-OIL
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Montreal − Po zadnjih informacijah je v tragični železniški nesreči, ki je 6. julija pretresla kanadsko mesto Lac Megantic v provinci Quebec, umrlo 38 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Še vedno pogrešajo 12 ljudi, za katere po podatkih policije ni več upanja, da bi jih našli žive.

Reševalci med ruševinami v središču kanadskega mesta, ki je bilo v eksploziji malodane uničeno, še naprej iščejo trupla žrtev. Od doslej najdenih so jih uspeli identificirati zgolj 11. Večino je namreč po poročanju dpa ogenj uničil do neprepoznavnosti.

Mesto je včeraj sicer obiskala kanadska prometna ministrica Lisa Raitt, v torek pa so si lahko območje prvič ogledali novinarji. Poleg tega so se v torek zbrali tudi župani mest regije Quebec, kjer se je zgodila nesreča, ki so zahtevali večjo varnost v železniškem prometu.

Kot smo na naši spletni strani že poročali, je namreč 6. julija v mestu Lac Megantic iztiril vlak z 79 cisternami surove nafte. Eksplozija, ki je sledila, je povzročila ogromen požar, ta pa je zajel velik del središča mesta.