V strmoglavljenju romunskega vojaškega helikopterja umrlo sedem vojakov

Vzrok za strmoglavljenje ni znan. S helikopterjem so iskali vojaško letalo mig 21, ki je izgubilo radijsko povezavo z nadzornim stolpom.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Agencja Wyborcza/Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Agencja Wyborcza/Reuters

V strmoglavljenju romunskega vojaškega helikopterja je danes umrlo sedem vojakov. Helikopter je sicer iskal pogrešano vojaško letalo mig 21. Še vedno ga iščejo.

»Na žalost je vseh pet članov posadke helikopterja IAR 330 izgubilo življenje. Iskalna akcija za pilotom miga 21 LanceR še poteka,« je sporočil tiskovni predstavnik romunskega obrambnega ministrstva Constantin Spanu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kasneje so sporočili, da sta bila na helikopterju še dva reševalca iz vrst romunskih pomorskih sil, tako da je skupno umrlo sedem ljudi.

Helikopter je strmoglavil na območju Gura Dobrogei približno enajst kilometrov od letalskega oporišča. Iskal je vojaško letalo, ki je izgubilo radijsko povezavo z nadzornim stolpom in izginilo z radarja. Pilot letala je poročal o slabih vremenskih razmerah, tako da so mu naročili, naj se vrne v oporišče, nato pa so izgubili stik z njim.

Spanu je povedal, da je prezgodaj govoriti o morebitnih vzrokih. Bili so sicer slabi vremenski pogoji, je dejal, a ni želel komentirati vzrokov nesreče.

Komentarji: