Vojna terorja − poročilo priče

Knjiga Vojna terorja − poročilo priče je novinarsko-literarni pohod po ključnih svetovnih bojiščih zadnjega desetletja.

Objavljeno
08. september 2011 16.37
Posodobljeno
08. september 2011 17.51
Delo.si
Delo.si

Enajstega septembra bo minilo deset let od terorističnega napada na New York, ki je ključno − in krvavo − zaznamoval zadnje desetletje. Le mesec dni po napadu so Združene države sprožile maščevalno vojno v Afganistanu, ki še vedno ni končana. Nasprotno − vsako leto je hujše.

Marca 2003 je Koalicija voljnih, oborožena z lažnimi obveščevalnimi podatki o iraški posesti orožja za množično uničevanja, napadla tudi Irak. Zaradi laži je umrlo več sto tisoč ljudi, iraška vojna pa se kadar koli lahko ponovno razplamti.

Delov dolgoletni poročevalec iz kriznih žarišč Boštjan Videmšek je zadnjih deset let preživel na vseh svetovnih bojiščih − bil je priča zgodovine. Mladinska knjiga/Cankarjeva založba v sozaložbi z Delom je izdala njegovo knjigo Vojna terorja − poročilo priče, novinarsko-literarni pohod po ključnih svetovnih bojiščih zadnjega desetletja. Afganistan. Pakistan. Irak. Demokratična republika Kongo. Somalija. Sudan. Knjigo − dokument moderne zgodovine − bogatijo fotografije Delovega fotografa Jureta Eržena.