Predčasno glasovanje mogoče še danes

Prvi dan glasovanja volilne lističe oddal odstotek upravičencev.

Objavljeno
09. julij 2014 17.23
Volitve
Barbara Hočevar, notranja politika
Barbara Hočevar, notranja politika
Ljubljana – Predvolilna kampanja se končuje, vse stranke se z obiski po različnih krajih in stikih z ljudmi v zadnjih dneh trudijo prepričati še neodločene. Kdor bo hotel predčasno glasovati, bo to lahko storil še danes.

V torek je na predčasnih volitvah svoj glas oddalo 18.740 ljudi, kar pomeni dober odstotek volilnih upravičencev. Kdor se ne bo mogel udeležiti nedeljskega glasovanja, bo na upravni enoti, kjer ima bivališče, lahko volil še danes, in sicer od 7. do 19. ure.

Da se kampanja končuje, kažejo tudi številne dejavnosti strank, ki hočejo z obiski po terenu in neposrednimi stiki nagovoriti ljudi, se jim predstaviti in jih prepričati, naj jim zaupajo svoj glas. Za sedež v državnem zboru se tokrat poteguje več kot 1100 kandidatov na listah 15 strank.

V današnji Delovi predvolilni temi, ki bo na spletu objavljena ob 09:00, predstavljamo odgovore 11 strank (poleg članic slovenskega in evropskega parlamenta še SMC in ZL) na vprašanja, kako se bodo lotili krpanja proračunske luknje, fiskalne konsolidacije, kako nameravajo pospešiti gospodarsko rast in kakšno je njihovo stališče do prodaje državnega premoženja.

Spraševali smo jih tudi, ali bodo v naslednjem sklicu podprli uvedbo nepremičninskega davka. Njihovi odgovori so, pričakovano, razdeljeni.