Predsednik Türk poziva k boljši kulturi dialoga

Predsednik Republike Slovenije Danilo Türk o objavi spornega članka na spletni strani SDS.

Objavljeno
12. december 2011 12.33
Posodobljeno
12. december 2011 12.48
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si

Ljubljana - Objava članka z naslovom »Jankovića sta dvignila umetno ustvarjen strah in slovenska radodarnost z državljanstvi« na spletni strani Slovenske demokratske stranke je zaskrbljujoča. Ni presenetljivo, da je v javnosti že povzročila veliko negodovanja, komentira predsednik Türk.

»V članku lahko zasledimo elemente, ki presegajo pravico do svobodnega izražanja mnenja in vsebujejo elemente sovražnega govora. Takšno ravnanje je treba odločno zavrniti kot nesprejemljivo prakso v javnem komuniciranju in političnem dialogu. Pričakujem, da bodo pristojni organi zadevo raziskali in ustrezno ukrepali,« meni Türk.

»Kultura javne besede in političnega komuniciranja je v slovenski družbi težava, s katero se prepogosto srečujemo. Prav bi bilo, da bi to čim prej spremenili, dvignili raven medsebojnih odnosov in izboljšali kulturo dialoga. Vse, ki nastopajo v javnem prostoru v Sloveniji, zato pozivam k premisleku in odgovornemu ravnanju,« predsednik zaključuje svoj odziv na članek na spletni strani SDS.