SD: Pahor ima dobro izhodišče za drugi krog volitev

Pred drugim krogom volitev bodo stranko »intenzivno angažirali« za to, da člane dodatno okrepi in motivira.

Objavljeno
15. november 2012 21.03
PAHOR
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Ljubljana - V SD so na današnji seji predsedstva stranke obravnavali aktualne razmere, predvsem zmago njihovega predsedniškega kandidata Boruta Pahorja v prvem krogu volitev. Po besedah predsednika SD Igorja Lukšiča so ugotovili, da ima Pahor zelo dobro izhodišče tudi za drugi krog. Dogovorili so se tudi, da bodo s prispevki pomagali prizadetim v poplavah, poroča STA.

Kot je ob robu seje predsedstva dejal Lukšič, so se dogovorili, da bodo v okviru predvolilne kampanje pred drugim krogom volitev stranko »intenzivno angažirali« za to, da člane dodatno okrepi in motivira, da gredo med ljudi, se postavijo za Pahorja in ljudem argumentirano predstavijo stališča, zakaj ga v drugem krogu podpreti v še večjem številu.

Na seji so se po besedah Lukšiča pogovarjali tudi o zadnjih katastrofalnih poplavah, ki so prizadele Slovenijo. Stranka se je tako skupaj s Pahorjem, poslanci SD ter evropskima poslankama Mojco Kleva in Tanjo Fajon odločila po svojih zmožnostih zbrati sredstva za pomoč prizadetim.

Ob tem se je predsednik SD dotaknil tudi za soboto napovedanih demonstracij. Pojasnil je, da se jih bo udeležil, pri tem pa ga bodo spremljali tudi drugi predstavniki stranke. »Mislim, da bo vsaj z naše strani tako jasno izraženo stališče, da se z aktualno politiko ne strinjamo, da stvari ne gredo v pravo smer in da imamo tu kot stranka drugačne predloge, ki so za Slovenijo boljši,« je poudaril.

Po njegovem mnenju bi se sicer vlada na napovedane demonstracije morala odzvati tako, da »spremeni kurz«, saj bi se morala začeti ukvarjati hkrati z recesijo, reševanjem bank, upravljanjem državnega premoženja in deficitom. Lukšič je pojasnil, da namreč vlada zdaj rešuje deficit tako, da zmanjšuje izdatke za javno upravo in bi razprodala državno premoženje ter ta sredstva vložila v reševanje bank. S tem pa po njegovih ocenah vlada le še povečuje recesijo, kar »ni sprejemljivo«. Dodal je, da na dolgi rok potrebujemo tudi državno premoženje, zato da bodo ta in prihodnje generacije »imele kaj od tega« in da »ne bomo postali samo še delovna sila na tuji lastnini«.