Joe Rogan bo kmalu le še na spotifyu

Vsebine Joa Rogana, enega najpopularnejših komikov in gostitetljev pogovornih oddaj, bodo od jeseni dostopne le še na spotifyu.
Fotografija: Joe Rogan je svojo priljubljenost gradil kot komentator tekmovanj v borilnih veščinah. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Odpri galerijo
Joe Rogan je svojo priljubljenost gradil kot komentator tekmovanj v borilnih veščinah. FOTO: Ronald Martinez/AFP

Komik in gostitelj najpopularnejših pogovornih oddaj oziroma poddaj (podcastov) Joe Rogan bo svojo poddajo The Joe Rogan Experience še letos začel predvajati izključno na medijski platformi Spotify, ki velja za največjega ponudnika pretočnih glasbenih vsebin na svetu. Od začetka septembra bo oddaja dosegljiva tudi na spotifyu, kmalu zatem pa ji bo mogoče prisluhniti le še izključno tam. Oddaja bo brezplačna, a dostop do nje bodo imeli le registrirani uporabniki te platforme, poroča portal The Verge.



Epizode Roganovih poddaj, ki jih je po njegovih besedah v lanskem letu v povprečju s spleta na mesec naložilo 190 milijonov poslušalcev, bodo umaknjene tudi z youtuba, kjer ima Roganov kanal več kot 8,4 milijona naročenih uporabnikov. Dosegljivi bodo le še krajši odseki. 



Prestop najpopularnejšega izvajalca podcastov od youtuba izključno na spotify je velika pridobitev za podjetje, ki je poddaje vzelo za jedro svojega delovanja, hkrati pa pomeni pričetek resnega konkuriranja Spotifya Youtubu.

Spotify velja za največjega ponudnika pretočnih glasbenih vsebin na svetu. Plačljivo različico podjetja, ki je bilo leta 2006 ustanovljeno na Švedskem, uporablja več kot sto milijonov uporabnikov, skupaj s tistimi, ki imajo le brezplačno različico, pa ima kar 230 milijonov uporabnikov po vsem svetu.

Komentarji: