NUTRICIONIST SVETUJE UŽIVANJE MERCATORJEVIH BIO IZDELKOV

Nutricionist Matjaž Kološa, ki v svoji kuhinji že več kot 25 let ustvarja obroke z zdravimi sestavinami, pri svoji kuhi uporablja čim manj predelano, nerafinirano, t. i. živo hrano. Zaradi vsega naštetega »Matjaževa kuharija« z veseljem posega tudi po izdelkih znamke Mercator Bio.

Objavljeno
11. julij 2013 13.04
Kakšne so prednosti znamke Mercator Bio?
Znamka Mercator Bio zajema široko in čedalje večjo ponudbo živil, ki jih uporabljamo v uravnoteženi, zdravi prehrani. Izdelki znamke Mercator Bio so primerni tudi za ljudi z različnimi zahtevami oz. omejitvami, npr. za alergike, zaprisežene zagovornike zdravega načina življenja, za vegane/vegetarijance idr. Izdelki znamke Mercator Bio tudi so pod strogim nadzorom ekoloških nadzornih organizacij, ki jamčijo za kakovost ekološke pridelave. Privlačni so tudi zaradi cenovne dostopnosti, zaradi česar so izdelki zanimivi širšim množicam potrošnikov. Mercatorjevo linijo ekoloških izdelkov podpiram tudi zaradi filozofije, da se izdelke oz. surovine nabavlja čim bolj lokalno – v Sloveniji oz. EU.

Zakaj so izdelki ekološke pridelave boljši od običajnih?
Izdelki s certifikatom, ki potrjuje ekološko pridelavo oz. predelavo, se od drugih živil razlikujejo predvsem v kakovosti, saj so bili pridelani pod strogimi pogoji, ki jih določa zakonodaja, ki med drugim ne dovoljuje genske manipulacije, uporabe pesticidov, umetnih gnojil in farmacevtskih sredstev. Ekološka živila niso prijazna samo do ljudi, ampak tudi do okolja, saj omogočajo trajnosten, odgovoren odnos do narave.

Kakšna živila uporabljate pri svoji kuhi?
»Matjaževa kuharija« uporablja ekološka, predvsem sezonska živila lokalnega izvora. Prednost daje industrijsko čim manj predelani, nerafinirani, t. i. živi hrani. Zaradi vsega naštetega »Matjaževa kuharija« z veseljem uporablja izdelke znamke Mercator Bio.