Sestavine:
zavitek svežega listnatega testa (500 g)
1 čebula, 250 g špinače
žlica masla, 250 g skute
muškatni orešček, sol, poper
600 g lososovega fileja brez kože
50 g parmezana, jajce
Priprava:
1. Špinačo očistimo, damo v lonec in v nekaj žlicah vode kuhamo nekaj minut, da ovene. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.
2. Čebulo drobno narežemo in v ponvi na maslu svetlo prepražimo, da se zmehča. Odstavimo in ohladimo.
3. V skledo damo skuto, naribamo parmezan, solimo, popramo, začinimo z muškatnim oreščkom in primešamo čebulo. Ohlajeno špinačo ožamemo, na deski sesekljamo in prav tako dodamo k skuti. Dobro premešamo.
4. Losos narežemo na 4 kose. V posodici razžvrkljamo jajce. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
5. Testo razprostremo in narežemo na 4 dele. Na vsak del položimo kos lososa, na vrh damo četrtino nadeva in vse skupaj prekrijemo s testom. Robove premažemo z jajcem in stisnemo skupaj, da dobimo zavojček, paketek, lahko oblikujemo tudi ribico. Položimo na pekač s peki papirjem, premažemo z jajcem in porinemo v segreto pečico za 25 minut, da se testo zlato speče. Ponudimo po zelenini juhi s skledo radičeve solate.