- žlica masla
- 5 večjih čebul
- liter goveje juhe ali 1-2 jušni kocki
- bageta (francoski kruh)
- 50 g poltrdega sira
Priprava:
- Čebulo narežemo na tanke rezine in na žlici masla pri nizkem ognju dušimo kakšnih 10 minut, da se vsa obarva zlato rumeno. Pazimo, da je ne prežgemo, ker takrat pogreni.
- Pečico segrejemo na 150 stopinj.
- Bageto narežemo na rezine in jih zložimo na pekač. Postavimo v pečico, da se hrustljavo zapečejo. Tik pred koncem potresemo še z naribanim sirom.
- K čebuli prilijemo govejo juho, domačo kostno jušno osnovo ali razredčeno jušno kocko (jušno osnovo) in pustimo kuhati 10 minut.
- Juho nalijemo in takoj ponudimo s popečenimi rezinami kruha s sirom.
Namig: Po njej naj bo kuhana ali popečena polenta z zimsko zelenjavo (korenje, brstični ohrovt, kitajsko zelje) v smetanovi omaki.