4 jajca
2 šopka redkvic
50 g poltrdega sira
listi melise, peteršilj, drobnjak
1 dl jogurta
3 žlice kisle smetane
sok pol limone
2 žlički gorčice
sol, poper
po želji 50 g šunke
Priprava:
Jajca položimo v hladno vodo v kozici. Ko voda zavre, jih kuhamo še 8 minut, nato takoj ohladimo pod tekočo vodo.
Medtem očistimo redkvice in jih narežemo na rezine ali grobo naribamo. Če so listi lepi, jih nasekljamo. Naložimo v solatno skledo.
Meliso in druga zelišča umijemo in drobno sesekljamo.
Posebej v skodelici pomešamo jogurt, kislo smetano, limonov sok, gorčico, sol, poper in vsa zelišča. Dobiti moramo gosto tekoč preliv.
Trdo kuhana jajca olupimo, nato drobno narežemo in stresemo k redkvicam. Dodamo tudi na kocke narezan sir in po želji kocke šunke.
Vse skupaj prelijemo s prelivom, premešamo, pokrijemo in pospravimo za 15 minut v hladilnik, da se okusi okrepijo.
Ponudimo po špinačni juhi ob žitnih polpetah s kosom kruha.