Četrtkov namig za kosilo: Jajčna solata z meliso

Hranljiva solata; priprava 35 minut

Objavljeno
18. maj 2015 13.57
JAJČNA SOLATA Z MELISO
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

4 jajca

2 šopka redkvic

50 g poltrdega sira

listi melise, peteršilj, drobnjak

1 dl jogurta

3 žlice kisle smetane

sok pol limone

2 žlički gorčice

sol, poper

po želji 50 g šunke

 

Priprava:

Jajca položimo v hladno vodo v kozici. Ko voda zavre, jih kuhamo še 8 minut, nato takoj ohladimo pod tekočo vodo.

Medtem očistimo redkvice in jih narežemo na rezine ali grobo naribamo. Če so listi lepi, jih nasekljamo. Naložimo v solatno skledo.

Meliso in druga zelišča umijemo in drobno sesekljamo.

Posebej v skodelici pomešamo jogurt, kislo smetano, limonov sok, gorčico, sol, poper in vsa zelišča. Dobiti moramo gosto tekoč preliv.

Trdo kuhana jajca olupimo, nato drobno narežemo in stresemo k redkvicam. Dodamo tudi na kocke narezan sir in po želji kocke šunke.

Vse skupaj prelijemo s prelivom, premešamo, pokrijemo in pospravimo za 15 minut v hladilnik, da se okusi okrepijo.

Ponudimo po špinačni juhi ob žitnih polpetah s kosom kruha.