- 250 g testenin (kaneloni), ki jih ni treba predhodno kuhati
- žlica olja
- 400 g mletega mesa
- 50 g suhe salame
- rdeča čebula
- 2 paradižnika ali mezga ali pol pločevinke vloženega
- 2 trdo kuhani jajci
- 10 oljk, poper, peteršilj
- 100 g poltrdega sira
- bešamel: 2 žlici masla, 2 žlici moke, pol litra mleka, muškatni orešček
Priprava:
- Za nadev salamo in čebulo drobno narežemo, stresemo v lonec, dodamo mleto meso in vse na malce olja popražimo na šibkem ognju. Vmešamo paradižnik, malo pokuhamo, nato odstavimo in ohladimo.
- Sir naribamo.
- Trdo kuhana jajca olupimo, oljke po potrebi izkoščičimo in vse drobno narežemo. Stresemo jih k mesu, dodamo sesekljan peteršilj, solimo in po želji popramo.
- Posebej za omako v kozici raztopimo maslo, vanj stresemo moko in svetlo prepražimo. Počasi prilivamo mleko in z metlico mešamo, da dobimo gosto omako. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom ter del omake nalijemo v model za peko, da prekrije dno.
- Testene tulce nadevamo z nadevom in položimo v model, prelijemo s preostalo omako in potresemo z naribanim sirom. Porinemo v segreto pečico za 20-25 minut in pečene ponudimo z veliko skledo zelene solate.