Četrtkov namig za kosilo: Kaneloni

Malce posebni, drugačni in še vedno odlična popestritev domačega jedilnika. Priprava traja 20, čas peke pa 20-25 minut

Objavljeno
30. oktober 2016 10.18
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 250 g testenin (kaneloni), ki jih ni treba predhodno kuhati
  • žlica olja
  • 400 g mletega mesa
  • 50 g suhe salame
  • rdeča čebula
  • 2 paradižnika ali mezga ali pol pločevinke vloženega
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 10 oljk, poper, peteršilj
  • 100 g poltrdega sira
  • bešamel: 2 žlici masla, 2 žlici moke, pol litra mleka, muškatni orešček

Priprava:

  1. Za nadev salamo in čebulo drobno narežemo, stresemo v lonec, dodamo mleto meso in vse na malce olja popražimo na šibkem ognju. Vmešamo paradižnik, malo pokuhamo, nato odstavimo in ohladimo.
  2. Sir naribamo.
  3. Trdo kuhana jajca olupimo, oljke po potrebi izkoščičimo in vse drobno narežemo. Stresemo jih k mesu, dodamo sesekljan peteršilj, solimo in po želji popramo.
  4. Posebej za omako v kozici raztopimo maslo, vanj stresemo moko in svetlo prepražimo. Počasi prilivamo mleko in z metlico mešamo, da dobimo gosto omako. Začinimo s soljo in muškatnim oreščkom ter del omake nalijemo v model za peko, da prekrije dno.
  5. Testene tulce nadevamo z nadevom in položimo v model, prelijemo s preostalo omako in potresemo z naribanim sirom. Porinemo v segreto pečico za 20-25 minut in pečene ponudimo z veliko skledo zelene solate.