1 kg krompirja
3 kumare
1 čebula
sol, poper ali koper
olje (bučno, orehovo ali mešanica), kis
Priprava:
Krompir umijemo in celega, neolupljenega, v slani vodi skuhamo do mehkega. Ko je mehak, odlijemo vodo, malce ohladimo in olupimo. Narežemo ga na rezine in naložimo v solatno skledo. Rahlo solimo, popramo.
Če imajo kumare grobo lupino, jih olupimo, drugače le narežemo na tanke rezine. Čebulo očistimo in prav tako narežemo na tanke rezine. Oboje stresemo h krompirju, solimo in popramo.
Posebej pripravimo polivko, in sicer olje, kis, sol ter poper ali koper in malo vode zmešamo ter s tem prelijemo zelenjavo v skledi. Narahlo in previdno premešamo.
Ponudimo po brokolijevi juhi ob pečenih svinjskih zrezkih.
Koristen nasvet:
Rahlo solimo in popramo po plasteh, da solato čim manj mešamo in rezine krompirja ne razpadejo.