400 g piščančjega mesa (različni kosi)
1 čebula, 2 stroka česna
1 korenček
pol manjše zelene
1 bučka
1 por
vlivanci, riževi rezanci ali podobna jušna zakuha
100 g svežih sojinih kalčkov
sol, poper
po želji 1–2 žlici sojine omake in nastrgan svež ingver
Priprava:
Najprej drobno narežemo čebulo, česen in zeleno ter stresemo v lonec. Bučko in korenje narežemo na trakove ter por na kolesca, a prihranimo.
Potem narežemo meso na kose za grižljaj in stresemo v lonec. Pristavimo in pražimo nekaj minut.
Prilijemo vodo in pokrito kuhamo 20 minut.
Zatem v juho dodamo trakove korenčka in bučk ter narezan por in zakuhamo jajčne vlivance.
Tik pred koncem v juho vstavimo sojine kalčke, juho začinimo s poprom, po želji še s sojino omako in ingverjem, premešamo in po minuti odstavimo. Solimo po potrebi in ponudimo. Za popoln obed skuhamo še špinačne torteline in postrežemo s solato.