Četrtkov namig za kosilo: Piščančja juha s sojinimi kalčki

Slastna juha polnega okusa; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
27. november 2014 10.36
JUHA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:

400 g piščančjega mesa (različni kosi)

1 čebula, 2 stroka česna

1 korenček

pol manjše zelene

1 bučka

1 por

vlivanci, riževi rezanci ali podobna jušna zakuha

100 g svežih sojinih kalčkov

sol, poper

po želji 1–2 žlici sojine omake in nastrgan svež ingver

 

Priprava:

Najprej drobno narežemo čebulo, česen in zeleno ter stresemo v lonec. Bučko in korenje narežemo na trakove ter por na kolesca, a prihranimo.

Potem narežemo meso na kose za grižljaj in stresemo v lonec. Pristavimo in pražimo nekaj minut.

Prilijemo vodo in pokrito kuhamo 20 minut.

Zatem v juho dodamo trakove korenčka in bučk ter narezan por in zakuhamo jajčne vlivance.

Tik pred koncem v juho vstavimo sojine kalčke, juho začinimo s poprom, po želji še s sojino omako in ingverjem, premešamo in po minuti odstavimo. Solimo po potrebi in ponudimo. Za popoln obed skuhamo še špinačne torteline in postrežemo s solato.