Četrtkov namig za kosilo: Popečen sir za žar na posteljici iz listov rdeče pese

Lahkotno za vroče dni; priprava 2 minuti, čas peke 10 minut

Objavljeno
07. avgust 2015 14.37
RDEČA PESA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
500 g sira za žar
3 pesti listov rdeče pese (ali rukole, mladih listov redkvic, mlade špinače)
1 por
sol
oljčno olje

Priprava:
Liste rdeče pese oplaknemo in na grobo narežemo. Če so manjši in mladi, jih pustimo kar cele.
Stresemo jih v ponev in prav hitro popečemo, da ovenijo. Na koncu jih solimo, popramo, prelijemo z oljčnim oljem in preložimo na krožnik.
Por narežemo na kolobarje in prihranimo.
Sir za žar narežemo na rezine in ga postopoma popečemo v ponvi na malo olja. Pečene preložimo na krožnik in pustimo nekje na toplem. Nazadnje popečemo še por. 
Popečeni sir postrežemo s kruhom na posteljici rdeče pese in pora po mlačni paradižnikovi juhi s testeninami. Za posladek naj bo sadna solata s sladoledom.

Različica: K listom rdeče pese dodamo na kocke narezano slanino ali tunino iz pločevinke.