Potrebujemo:
500 g sira za žar
3 pesti listov rdeče pese (ali rukole, mladih listov redkvic, mlade špinače)
1 por
sol
oljčno olje
Priprava:
Liste rdeče pese oplaknemo in na grobo narežemo. Če so manjši in mladi, jih pustimo kar cele.
Stresemo jih v ponev in prav hitro popečemo, da ovenijo. Na koncu jih solimo, popramo, prelijemo z oljčnim oljem in preložimo na krožnik.
Por narežemo na kolobarje in prihranimo.
Sir za žar narežemo na rezine in ga postopoma popečemo v ponvi na malo olja. Pečene preložimo na krožnik in pustimo nekje na toplem. Nazadnje popečemo še por.
Popečeni sir postrežemo s kruhom na posteljici rdeče pese in pora po mlačni paradižnikovi juhi s testeninami. Za posladek naj bo sadna solata s sladoledom.
Različica: K listom rdeče pese dodamo na kocke narezano slanino ali tunino iz pločevinke.