Četrtkov namig za kosilo: Porova solata s sirom

Drugače zapostavljen por je tu glavni; priprava 15 minut

Objavljeno
14. april 2015 11.42
POROVA SOLATA S SIROM
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

2 večja pora

50 g poltrdega sira

sol, olje, kis, poper

 

Priprava:

V loncu zavremo vodo in jo malenkost solimo.

Por očistimo, narežemo na koles­ca in v kropu kuhamo največ pet minut, da se malo zmehča.

Poberemo iz vode, preložimo v solatno skledo in povsem ohladimo. Vodo, v kateri smo kuhali por, porabimo kdaj drugič kot »jušno osnovo« za juho, omako, rižoto.

Sir narežemo na kocke ali trakove in ga dodamo povsem ohlajenemu poru.

Začinimo s soljo, poprom in okisamo po okusu.

Ponudimo kot osvežilno solato ob mlincih in v pečici pečenih piščančjih nogicah.

 

Koristen nasvet:

Solato lahko ponudimo takoj ali šele čez nekaj ur. Odlično se obnese tudi kot vnaprej pripravljena solata za kakšno pogostitev.