- vrečka praška za vaniljev puding
- 0,5 l mleka
- 2 žlici sladkorja
- 1 dl sadnega soka ali razredčene marmelade
- košarica jagodičja (500 g), npr. malin, robidnic, borovnic, ribeza
- 100 g otroških biskvitnih piškotov
Priprava:
- Najprej skuhamo vaniljev puding po navodilih na embalaži in ga pustimo 5 minut, da se ohlaja. Vmes ga večkrat premešamo.
- Medtem v kozarce naložimo piškote, jih rahlo namočimo s sadnim sokom, razredčeno marmelado ali (za odrasle) z likerjem in bogato potresemo s svežim jagodičjem.
- Napol ohlajen puding po žlicah nalivamo po piškotih in sadju ter pustimo, da se povsem ohladi.
- Nazadnje po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in ponudimo kot posladek po mesno-riževih polpetah in šobski solati.