Četrtkov namig za kosilo: Škampi v buzari na rdeče

S kruhom pomazano, a poskrbite, da bo tudi kruh svež. Pa dober tek!

Objavljeno
09. julij 2016 00.32
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 12 svežih škampov
  • 4 žlice oljčnega olja
  • večja glavica česna
  • 4 žlice drobtin
  • 3 kozarce belega vina
  • peteršilj
  • sol, poper po okusu
  • pločevinka vloženega paradižnika (pire)

Priprava:

  1. Česen in peteršilj sesekljamo. Škampe umijemo in popivnamo s servieto.
  2. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo polovico česna in kratko prepražimo, da česen zadiši.
  3. Na segreto olje položimo škampe in počakamo minuto, da se škampi malenkost opečejo.
  4. Prilijemo vino in nad zmernim ognjem pokrito kuhamo približno 5 minut. Med kuhanjem večkrat potresemo posodo, da sestavine v njej premešamo.
  5. Dodamo paradižnikov pire, rahlo solimo, popramo in potresemo z drobtinami. Krepko potresemo posodo in pokrito kuhamo dalje še največ 5 minut.
  6. Nazadnje začinimo s preostalim česnom in sesekljanim peteršiljem.
     
Namig: Ponudimo takoj s kosom kruha in krompirjevo solato s svežimi kumarami.