- 12 svežih škampov
- 4 žlice oljčnega olja
- večja glavica česna
- 4 žlice drobtin
- 3 kozarce belega vina
- peteršilj
- sol, poper po okusu
- pločevinka vloženega paradižnika (pire)
Priprava:
- Česen in peteršilj sesekljamo. Škampe umijemo in popivnamo s servieto.
- V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo polovico česna in kratko prepražimo, da česen zadiši.
- Na segreto olje položimo škampe in počakamo minuto, da se škampi malenkost opečejo.
- Prilijemo vino in nad zmernim ognjem pokrito kuhamo približno 5 minut. Med kuhanjem večkrat potresemo posodo, da sestavine v njej premešamo.
- Dodamo paradižnikov pire, rahlo solimo, popramo in potresemo z drobtinami. Krepko potresemo posodo in pokrito kuhamo dalje še največ 5 minut.
- Nazadnje začinimo s preostalim česnom in sesekljanim peteršiljem.