Četrtkov namig za kosilo: Testenine s svinjino 
in radičem

Slasten mesni obrok tega tedna. Če boste zraven ponudili endivjo s česnom, ne boste nič zgrešili. Pa dober tek!

Objavljeno
08. januar 2016 14.35
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400 g testenin
  • 250 g radiča (poljubni, najboljši je treviški)
  • 400 g svinjskega mesa (vrat) ali 100 g slanine, pancete, šunke
  • sol, poper, manjši feferon
  • 1-2 žlici balzamičnega kisa
  • 0,5 dl rdečega vina
  • manjši por
  • oljčno olje

Priprava:

  1. Najprej narežemo por, ga stresemo v globoko ponev. Potem narežemo radič, vendar ga prihranimo. Drobno sesekljamo suh feferon in ga dodamo k poru. Nazadnje narežemo še sveže meso ali slanino, panceto, šunko in stresemo v ponev. Po potrebi dodamo maščobo in vse skupaj prepražimo in pokrito podušimo.
  2. Medtem testenine skuhamo na zob.
  3. K mesu dodamo dve zajemalki vode, v kateri so se kuhale testenine, in vino, kuhamo še minuto, dodamo radič, začinimo z balzamičnim kisom, vmešamo testenine, prilijemo oljčno olje kot začimbo, premešamo in takoj ponudimo. Zraven se prileže endivija s česnom.