- 400 g testenin
- 250 g radiča (poljubni, najboljši je treviški)
- 400 g svinjskega mesa (vrat) ali 100 g slanine, pancete, šunke
- sol, poper, manjši feferon
- 1-2 žlici balzamičnega kisa
- 0,5 dl rdečega vina
- manjši por
- oljčno olje
Priprava:
- Najprej narežemo por, ga stresemo v globoko ponev. Potem narežemo radič, vendar ga prihranimo. Drobno sesekljamo suh feferon in ga dodamo k poru. Nazadnje narežemo še sveže meso ali slanino, panceto, šunko in stresemo v ponev. Po potrebi dodamo maščobo in vse skupaj prepražimo in pokrito podušimo.
- Medtem testenine skuhamo na zob.
- K mesu dodamo dve zajemalki vode, v kateri so se kuhale testenine, in vino, kuhamo še minuto, dodamo radič, začinimo z balzamičnim kisom, vmešamo testenine, prilijemo oljčno olje kot začimbo, premešamo in takoj ponudimo. Zraven se prileže endivija s česnom.