Četrtkov namig za kosilo: Zelenjavno-sirova nabodala

S sirom za žar; priprava 10 minut, čas peke 10 minut

Objavljeno
19. julij 2015 15.50
NABODALA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

2 papriki

2 (raje manjši) bučki

12 češnjevih paradižnikov

250 g sira za žar

12 paličic

 

Priprava:

Papriko očistimo in narežemo na dovolj velike kose, da jih bomo lahko natikali na paličice.

Sir narežemo na kocke, bučke na kolesca.

Paradižnik le umijemo.

Na paličice v poljubnem vrstnem redu natikamo zelenjavo in sir. Vse skupaj malo posolimo.

Dobro preplasteno ponev rahlo namastimo, segrejemo in nanjo položimo nabodala. Pečemo približno 10 minut, vmes obračamo, da se sir speče z vseh strani.

Nabodala ponudimo s krompirjevo solato s kumarami in čebulo ter kosom zrnatega kruha.

 

Koristen nasvet:

Kovinske paličice so sicer elegantne, a za peko nepraktične, saj se segrejejo in jih je nerodno obračati. Namesto njih priporočam lesene – daleč najboljše so bambu­sove z razširjenim zgornjim delom za lažji prijem.