2 papriki
2 (raje manjši) bučki
12 češnjevih paradižnikov
250 g sira za žar
12 paličic
Priprava:
Papriko očistimo in narežemo na dovolj velike kose, da jih bomo lahko natikali na paličice.
Sir narežemo na kocke, bučke na kolesca.
Paradižnik le umijemo.
Na paličice v poljubnem vrstnem redu natikamo zelenjavo in sir. Vse skupaj malo posolimo.
Dobro preplasteno ponev rahlo namastimo, segrejemo in nanjo položimo nabodala. Pečemo približno 10 minut, vmes obračamo, da se sir speče z vseh strani.
Nabodala ponudimo s krompirjevo solato s kumarami in čebulo ter kosom zrnatega kruha.
Koristen nasvet:
Kovinske paličice so sicer elegantne, a za peko nepraktične, saj se segrejejo in jih je nerodno obračati. Namesto njih priporočam lesene – daleč najboljše so bambusove z razširjenim zgornjim delom za lažji prijem.