Četrtkov namig za kosilo: Zeljna juha s korenčkom in zdrobom

Ta hitra in iz preprostih sestavin. Priprava vam bo vzela 5, čas kuhanja 15 pa še minut. Dober tek.

Objavljeno
27. marec 2017 23.31
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • četrt glave svežega belega zelja
  • manjša čebula
  • 2 korenčka
  • žlička masla
  • 2-3 žlice pšeničnega zdroba
  • sol, majaron
  • jušna osnova ali voda

Priprava:
  1. Čebulo in zelje drobno narežemo, korenček naribamo in vse skupaj stresemo v lonec. Dodamo maslo, pristavimo in kratko popražimo.
  2. Prilijemo vodo ali jušno osnovo, solimo, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut, da se zelje zmehča.
  3. V juho zakuhamo zdrob, s katerim jo zgostimo, po potrebi dosolimo in začinimo z majaronom.
  4. Po juhi ponudimo zelenjavne polpete z ovsenimi kos­miči in bogato skledo regrata s krompirjem in toplimi ocvirki.

Nasvet: Če vam je ostalo vsaj za zajemalko včerajšnje zelenjavne ali od torka čemaževe juhice, jo danes dodajte v juho. To preprosto juhico pretlačite s paličnim mešalnikom v kremno juho in jo ponudite z ocvrtimi jušnimi kroglicami. Za male in velike otroke ...

Ali ste vedeli: Zdrob lahko dobimo skoraj iz vsakega žita, ne le iz pšenice, pire ali koruze. Na voljo je tudi zdrob iz kamuta (korasan), amaranta, riža in še nekaterih vrst žita brez glutena. Čas kuhanja je podoben.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.