- testo:
- 200 g moke
- 140 g masla
- 70 g sladkorja v prahu
- rumenjak
- velika žlica kakava
- nadev:
- 150 g bele čokolade
- 50 g kokosove moke
- obliv:
- 100 g bele čokolade
- kokosova moka
- Iz sestavin zamesimo gladko testo, ga zavijemo v folijo in damo za pol ure v hladilnik.
- Nato ga razvaljamo približno 3 mm debelo in izrežemo piškote z modelčkom v obliki solzic (lahko pa tudi kakšni drugi, kar nam je všeč in imamo pri roki).
- Pekač obložimo s peki papirjem in piškote pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah.
- Nad paro stopimo čokolado in ji dodamo kokosovo moko. S še toplo kremo napolnimo dresirno vrečko in nadevamo polovico piškotov. Sproti jih pokrivamo, dokler se čokolada še ne strdi.
- Obliv: čokolado spet segrejemo nad paro in vanjo pomakamo konice ohlajenih piškotov, ki jih nato povaljamo še v kokosovi moki.